Przepis na Naleśniki z budyniem i wiśniami

naleśniki z budyniem – lista składników:

  • 4 łyżki cukru do budyniu
  • cukier puder
  • olej do smażenia
  • świeże wiśnie
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1szkl. mleka
  • 1 jajko
  • 1szkl. maki pszennej tortowej
  • 0,5l mleka
  • kilka łyżek wody
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

naleśniki z budyniem Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Etap 1: Ciepłe bułeczki z budyniem i wiśniami Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier mieszamy w misce. Dodaj kilka łyżek wody i szklankę mleka. Po rozbiciu jajka zmiksuj wszystko na jednolity odtwarzacz hotcake. Obsmaż naleśniki na oleju w naczyniu do gorących ciast z różnych stron, aż się ładnie zarumienią. Zgodnie z wiązką łożysk ugotować budyń śmietankowy w mleku z cukrem. Budyń będzie grubszy i nie będzie wypływał z naleśników, jeśli trochę zmniejszysz ilość mleka (niektóre marki puddingu są bardziej smukłe niż inne). Pestki wiśni Do wstrzyknięcia budyniu użyj strzykawki. Na każdym naleśniku powinna być rozłożona 1/3 puddingu. Wiśnie układamy na budyniu i zwijamy naleśnik. Każdy naleśnik naciąć na środku i posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *