Przepis na Naleśniki z farszem szpinakowym

naleśniki z farszem szpinakowym – składniki:

  • Sól
  • Farsz:
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 naleśników z ulubionego przepisu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 1 op. Ricotty

naleśniki z farszem szpinakowym Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Flapjacks z nadzieniem szpinakowym W naczyniu podsmaż na oleju pokrojoną cebulę. Po dodaniu rozmrożonego szpinaku i chwilę smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić, aż nie będzie już płynu. Następnie należy dokładnie wymieszać ricottę. Do smaku dodaj sól i pieprz i gotuj jeszcze przez pięć minut. Rozłóż łyżkę stołową nadzienia na każdym gorącym bułce przed przełożeniem (lub jak chcesz) i podaniem. Podawaj je na ciepło z sałatką z pomidorów i sosem czosnkowym na przepyszny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *