Przepis na Naleśniki z kapustą i grzybami

naleśniki z kapustą i grzybami – składniki:

  • sól
  • 3 dag suszonych grzybów
  • 1 łyżka oleju
  • 2 szkl mąki
  • 1/4 torebki proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • 2 jajka
  • olej lub margaryna
  • sól
  • nadzienie:
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 80 dag białej kapusty
  • 1 szkl wody
  • pieprz

naleśniki z kapustą i grzybami Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Placki z kalafiora i pieczarek Posypać pieczarkami. W namoczonej wodzie ugotować razem grzyby i kapustę. Pracuj i niszcz. Dodaj pokrojoną cebulę do mieszanki, dopraw do smaku i pozwól jej zrumienić się w tłuszczu do obfitej odmiany. Przygotuj ciasto: Po ubiciu całych jaj stopniowo dodawaj mąkę, mleko i wodę, a następnie ewentualnie proszek do pieczenia i sól. Odstaw ciasto na godzinę, aby nie przywarło do patelni podczas pieczenia. Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej i natłuszczonej patelni. Gorące bułeczki zwijamy i napełniamy nadzieniem. Przed podaniem smażymy z obu stron.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *