Przepis na Naleśniki z makiem

naleśniki z makiem – lista składników:

  • 2 łyżki budyniu
  • 1 łyżka maku
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • olej do smażenia
  • 1 szczypta soli
  • 2 jaja

naleśniki z makiem Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Ciepłe bułeczki z makiem Ubij jajka i mleko w misce, aż będą bardzo skonsolidowane. Następnie dodaj przesączoną mąkę, budyń w proszku, szczyptę soli i suchy mak i ponownie zmiksuj, aż powstanie gęsty, gładki naleśnik. Powinno mieć konsystencję zbliżoną do kwaśnej śmietany. Podsmaż żałosne naleśniki w ograniczonej ilości oleju w gorącym naczyniu. Służę im moimi ulepszeniami nr 1.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *