Przepis na Naleśniki z mascarpone i malinami

Puszyste naleśniki z delikatnym serkiem mascarpone i malinami. W sam raz na pyszne i słodkie śniadanie oraz na podwieczorek.

naleśniki z mascarpone i malinami – lista składników:

  • 2 szczypty soli
  • 1 białko
  • 500g mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru (możesz dać więcej jeśli lubisz słodsze)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • DODATKOWO:
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • •3 łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 jajka
  • maliny lub inne sezonowe owoce
  • SKŁADNIKI NA OK. 7-8 szt
  • kilka kropel ekstraktu waniliowego
  • NADZIENIE:
  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl mleka

naleśniki z mascarpone i malinami Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

CIASTO: Wydzieloną mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszać. Dodaj mleko, dwa jajka, olej, koncentrat waniliowy, sól i trochę tego. Mieszaj mieszaninę, aż będzie gładka. Za pomocą szpatułki delikatnie połącz białka jaj z trzepaczką do naleśników, aby uformować twardą, wełnianą pianę. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. 2 Postęp: Połącz wszystkie elementy. Zwiń gorące bułeczki, przykryj serem cheddar i udekoruj naturalnym produktem. Weź udział w bankiecie ze mną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *