Przepis na Naleśniki z mięsem i warzywami

Naleśniki budyniowe to coś idealnie dla wszystkich miłośników prostych przepisów. Naleśniki najlepiej smakują podane z serkiem, a także dużą ilością świeżych owoców. Są tak smaczne, że ciężko jest przejść obok nich obojętnie.
Przepis na naleśniki budyniowe to prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników słodkich dań. Mogą stanowić zarówno fantastyczny pomysł na deser, jak i na obiad na słodko. Do przygotowania dobrze jest użyć specjalnej patelni, jednak spokojnie poradzi obie nawet ta najzwyklejsza. Dla obniżenia kaloryczności całego dania warto lekko posmarować patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem, ze względu na dobre nagrzanie metalu reszta nie będzie już przywierać do jej powierzchni. Najlepiej formować naleśniki przy pomocy chochelki i wlewać niewielkie ilości na patelnię. W przypadku zbyt dużych ilości naleśniki będą grube, przez co ciężej je usmażyć. Do ich przygotowania używa się mąki pszennej, jednak można skorzystać z innej dowolnej. Świetnie sprawdzi się owsiana, czy mieszanka mąk bezglutenowych. Do całości dodaje się również siemienia lnianego, które jest wspaniałym źródłem kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3, które wpływają pozytywnie na funkcjonowanie całego organizmu, a zwłaszcza na przeciwdziałanie stanom zapalnym w organizmie. To także dobre źródło błonnika, który jest niezwykle pomocny w utrzymaniu dobrego zdrowia układu pokarmowego.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić naleśniki budyniowe, które będą pyszne, a przy okazji dobre dla dzieci, to te prosty przepis na pewno przypadnie ci do gustu. To pomysł na naprawdę słodkie naleśniki z dodatkiem budyniu. To najlepsze naleśniki dla wszystkich, którzy nie przepadają za zbyt długim siedzeniem w kuchni. Można je podawać z serem, owocami czy dżemem, by stworzyć pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. To świetny wybór dla wszystkich, którzy kochają szybkie dania, którym nie trzeba poświęcać zbyt dużo czasu czy energii. Dodatek proszku do pieczenia sprawia, że są niezwykle puszyste i miękkie. Dlatego świetnie nadadzą się dla dzieci. Naleśniki budyniowe to coś idealnie dla wszystkich miłośników prostych przepisów. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić naleśniki budyniowe, które będą pyszne, a przy okazji dobre dla dzieci, to te prosty przepis na pewno przypadnie ci do gustu. Przepis na naleśniki budyniowe to prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników słodkich dań. Proste, klasyczne naleśniki z mięsem , najlepsze, gdy po zawinięciu jeszcze trochę są podsmażone. Naleśniki z mięsem to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu, szczególnie jeśli nie przepadasz za lepieniem pierogów. Naleśniki z mięsem możesz zrobić również w wersji bezglutenowej.

naleśniki z mięsem – składniki:

  • po szklance mleka i wody
  • pieprz i zioła prowansalskie do smaku
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 1 papryka
  • 150 g mąki
  • 150 g cukinii
  • 2 cebule
  • sól
  • 125 g kwaśnej śmietany do zapieczenia i 4 łyżki siekanej dymki
  • olej. 400 g mielonej wołowiny
  • 2 jajka

naleśniki z mięsem Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Aby zrobić klapsa, potrzebujesz tylko mąki, jajek, mleka, wody i odrobiny soli. Przechowujemy w chłodnym miejscu. 2 Cebulę obrać, oczyścić paprykę, a cukinię pokroić w drobną kosteczkę, którą następnie umyć. Dodajemy mięso i chwilę smażymy cebulę na rozgrzanym oleju. Pokrojone pomidory z puszki posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, a następnie gotuj przez 20 minut. 3: Gdy sos całkowicie się rozproszy, dodaj cukinię i paprykę. Gotuj 5 dodatkowych minut. Stawiamy tam, gdzie będzie ciepło. 4 Smażyć cienkie placki z każdej strony za pomocą kombinacji. Można je nadziać mięsem i warzywami, posypać dymką i skropić śmietaną, którą można doprawić solą, pieprzem i ulubionymi grubo posiekanymi ziołami. Czas przygotowania: 71 minut Koszt jednej porcji: ok. 3,50 zł 6 Korzyści dla zdrowia w porcji: 527 kcal. Białko: 37 g. Tłuszcz: 18 gramów, węglowodany: 31,7 grama. Rewia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *