Przepis na Naleśniki zapiekane w pietruszkowym sosie pesto

Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Mają ciekawy smak i teksturę. Mają wyrazisty smak. Najlepiej podać je zaraz po przygotowaniu, ponieważ gdy dłużej postoją to robią się twarde. Naleśniki podałam z twarożkiem i konfiturą wiśniową. Wyszedł prosty i pyszny podwieczorek. Jeżeli jesteście ciekawi smaku takich naleśników, możecie przygotować je z połowy porcji. Pysznych inspiracji Wam życzę. Naleśniki z mąki ryżowej faszerowane pieczarkami, plasterkami piersi drobiowej oraz sosem z suszonych pomidorów i szpinaku. ) naleśniki zapiekane z serem i bezą włoską. Mam dla Was przepis na genialne ( ale to genialne! ) naleśniki zapiekane z serem i bezą włoską. Finezyjne naleśniki zapiekane z serem. Finezyjne naleśniki zapiekane z serem. To jest prawdziwa kwintesencja smaków nic tu już nie można dodać, ani ująć. Serdecznie zapraszam 🙂

Składniki na naleśniki zapiekane:

  • szczypta soli
  • 25 g natki pietruszki ( 1 pęczek )
  • 4-4 ,1/2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Na 6 naleśników (20-21 cm)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju
  • sół, pieprz
  • 20 g pestek słonecznika
  • 150 ml mleka
  • angielskie
  • 170 g mąki
  • 25 ml oliwy
  • ok. 120 ml wody
  • pszennej
  • 200 g śmietany
  • ok. 190 g zmielonego ugotowanego mięsa (u mnie : pól na pół łopatka i płucka )
  • tymianek, sól, pieprz, zmielone ziele

naleśniki zapiekane Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Ciepłe bułeczki nadziewaliśmy dwoma rodzajami mięs i gotowaliśmy je w sosie z pesto i pietruszki. Po ugotowaniu mięsa osobno do miękkości, zmiel je i podsmaż w pojemniku z przyprawami i odrobiną bulionu z łopatki. Po lekkim ubiciu jajka z solą dodać mleko i dokładnie zmiksować. Zmiksuj pozostałe składniki, aż będą gładkie. Na gorącej, suchej patelni smażymy naleśniki średniej grubości. Użyto pietruszki, ale nie było to konieczne. Następnie nadziewamy naleśniki mięsem i w tym miejscu zwijamy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *