Przepis na Naleśniki Zapiekane z Mięsem Mielonym

Przepyszne danie dla całej rodziny !!!

Składniki na naleśniki zapiekane z mięsem mielonym:

  • 2 sosy bolognese (ja użyłam dwa fixy arrabiata)
  • Ciasto naleśnikowe:
  • masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • 200- 250 g startego sera żółtego
  • 3 szklanki mleka
  • 1 mała cebula
  • olej (do smażenia)
  • 3 jaja
  • szczypta soli
  • 0,5 szklanki wody gazowanej
  • puszka kukurydzy
  • 3 szklanki mąki
  • 700-800 g mięsa mielonego
  • dodatkowo:
  • ewentualnie sól, pieprz do smaku ( ja nie doprawiałam, ponieważ sos arrabiata był wystarczająco ostry i doprawiony)
  • 1,5 łyżki oleju (do ciasta naleśnikowego)
  • farsz:

naleśniki zapiekane z mięsem mielonym Jak przygotować

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Wszystkie składniki na gorące bułeczki zmiksuj razem w misce blenderem na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Mąkę należy dodać zakładając, że mieszanka jest zbyt wodnista; należy dodać mleko i wodę, jeśli jest zbyt gęste. Usmaż naleśniki w gorącym naczyniu z olejem. Następnie układamy farsz: W innym naczyniu podsmażamy mięso mielone i kroimy cebulę, a następnie podsmażamy na patelni z pastą. Wrzuć wszystko do miski po ugotowaniu, dodaj 50 gramów sera cheddar, kukurydzy i ewentualnie trochę aromatu i zmiksuj. Jeśli chcesz zrobić sos fixu arrabiata, po prostu rozbij dwie wiązki w 600 mililitrach wody i bąbelkuj, często mieszając. Zaplanuj sosy w garnku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Umieść każdy naleśnik w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, napełnij farszem, polej sosem i posyp pozostałym serem. Każdy naleśnik zwijamy jak krokiet. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *