Przepis na Obiadowe muffinki z ciecierzycy

Składniki na muffinki z ciecierzycy:

  • 245 g ciecierzycy
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 jajko
  • 25 g fety półtłustej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 20 g mozzarelli tartej
  • Sól

muffinki z ciecierzycy Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Kolacja: Babeczki z ciecierzycy: Krok 1: Mieszanka z ciecierzycy powinna zawierać ser i pietruszkę. Po odsączeniu ciecierzycy z roztworu soli zmiksuj ją blenderem. Aby ułatwić mieszanie, w razie potrzeby dodaj dwie do trzech łyżek wody. Dodaj mieloną mozzarellę. Dodaj starty lub nierozdrobniony ser feta do pozostałych składników. Drobno posiekaj ogon.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *