Przepis na Orzechowe muffinki z kremem czekoladowym

Te muffinki są pyszne, a krem dodaje im jeszcze więcej smaku. Przepis na babeczki znalazłam na blogu http://mojewypieki.blox.pl

muffinki z kremem czekoladowym – lista składników:

  • orzechy (dowolny rodzaj), 0,5 szklanki
  • Mąka pszenna, 1 szklanka
  • Śmietana kremówka, 0,45 szklanki
  • gorzka czekolada, 80 gram
  • kakao, 0,9 łyżki
  • mleko, 3 łyżki
  • jajko, 1 sztuka
  • kawa rozpuszczalna, 0,5 łyżeczki
  • cukier, 0,5 łyżki
  • kakao (niekoniecznie), 1 łyżeczka
  • jajka, 2 sztuki
  • SKŁADNIKI NA KREM:
  • proszek do pieczenia, 1,2 łyżeczki
  • ekstrakt waniliowy (niekoniecznie), 1 łyżeczka
  • składniki na ciasto:
  • cukier drobny, 0,3 szklanki
  • sól, na prawdę malutka szczypta
  • woda, 3,5 łyżki
  • masło, 250 gram

muffinki z kremem czekoladowym Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Kontynuuj ubijanie kremu, aż stanie się biały zaraz po dodaniu cukru. Stopniowo dodawaj jajka w trakcie miksowania. Włóż masę. 2 Połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia i orzechy w osobnej misce. Przed dodaniem mleka wymieszaj wszystko w misce głównej. 3 Umieść papierowe kubki w kształcie babeczki. Umieść kombinację (nie wzrośnie dużo). Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. 4: Przygotuj krem: skonsoliduj wodę, espresso, kakao i rozpuszczoną czekoladę w garnku. To jest mieszane, aż utworzy gładką masę. 5 Odrzucić białko z żółtka. Połowę cukru utrzeć z żółtkiem. Spokojnie wlewając ją, połączenie czekolady miesza się z tą masą. 6 W kolejnej misce ubij białka z nadmiarem cukru. Białka należy dodawać do masy czekoladowej w małych ilościach. Delikatnie wymieszać. 7 Śmietanę ubić na sztywną pianę, następnie dodać do masy i dokładnie wymieszać, aby nie powstały białe smugi. Wstaw do lodówki do stężenia. Osiem schłodzonych babeczek w kremie Smacznej kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *