Przepis na Pączki bostońskie z budyniem

pączki bostońskie – składniki:

  • 2 jajka
  • 125 ml śmietanki 30%
  • Ciasto
  • 100 g masła
  • ok. 1/4 szklanki mleka
  • 4 łyżki kakao
  • oraz
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
  • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 laski wanilii
  • 125 ml mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 i 1/2 litra oleju lub smalcu
  • 250 ml mleka
  • Krem budyniowy
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki cukru
  • Polewa kakaowa
  • 4 szklanki mąki (640 g)
  • 2 łyżki masła
  • 1 saszetka (7 g) drożdży instant
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 duże lub 4 średnie żółtka

pączki bostońskie Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Ciasto: Delikatnie podgrzać mleko, dodać drożdże, wymieszać i odstawić na 5 minut. Gdy masło ostygnie, dodaj jajka, cukier i sól do dużej miski i wymieszaj łyżką. Następnie za pomocą łyżki stopniowo dodawać mąkę i mleko drożdżowe do mieszanki, aż dobrze się połączy. Ciasto dokładnie zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji za pomocą miksera ręcznego, planetarnego lub przystawki spiralnej. 15 minut, aż będzie gładkie, elastyczne i sprężyste. W misce przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę i trzydzieści minut. Umieść zmartwychwstałego gracza na posypanej mąką desce, wykorzystaj i ułóż piłkę. Używając małej szklanki, usuń dwadzieścia kółek z grubego ciasta. Przykryć lekką ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 45 minut. Rozpocznij podgrzewanie tłuszczu w ogromnym garnku do około 175 stopni Celsjusza na około 10 minut przed smażeniem. Początkowe pięć talerzy powinno być smażonych przez około 2,5 minuty z każdej strony, aż będą jasnobrązowe, a następnie w tym momencie interakcję należy ponownie wymieszać. Konsekwentnie podpiekaj w podobnej temperaturze. Po wyjęciu łyżką cedzakową przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Pozostałe pączki można ugotować. Kremowy krem: Podgrzej mleko, śmietanę i porysowane nasiona wanilii na patelni, aż zaczną bulgotać. W drugiej misce ubij żółtka z cukrem i solą, następnie dodaj mąkę i ponownie wymieszaj. Miksuj w sposób ciągły batonem, łącząc porcję gorącego mleka i śmietanki. Jeszcze raz bezpośrednio po wymieszaniu przelać do garnka porównawczego i cały czas mieszając batonem podgrzewać do zgęstnienia masy (ok. przed doprowadzeniem do wrzenia, 5-7 minut. Przełożyć do miski, dodać masło i wymieszać z po około 5 minutach dodać śmietanę do pączków: włożyć około dwóch łyżeczek śmietany do długiej, cienkiej końcówki rękawa cukierniczego Glazura kakaowa: w misce połączyć kakao, cukier waniliowy i cukier puder za pomocą laski .Ciągle mieszając dodawać stopniowo gorące mleko, aż lukier osiągnie pożądaną gęstość.Po zanurzeniu pączków w glazurze i odsączeniu nadmiaru obróć je i połóż na talerzu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *