Przepis na Pączki z bitą śmietaną i konfiturą

Wypróbowany przepis na „Pączki z bitą śmietaną i konfiturą”

Składniki na pączki z bitą śmietaną:

  • 400 g bitej śmietany
  • 100 g masła
  • zielony barwnik spożywczy
  • konfitura wiśniowa
  • 4 żółtka
  • olej do smażenia
  • skórka z cytryny
  • 200 g cukru pudru
  • 1/2 kieliszka spirytusu
  • 250 ml mleka
  • 50 g drożdży
  • 500 g mąki
  • 70 g cukru
  • płatki migdałowe
  • 3 łyżki soku z cytryny

pączki z bitą śmietaną Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Dodaj trzy łyżki mąki i trochę cukru do mleka, aby drożdże mogły się rozdzielić. Proszę zignorować odpowiedź. Dziesięć minut Utrzeć cukier z żółtkami. Obsługuj i podnoś kombinację po dodaniu mąki. Dodaj alkohol, poncz cytrynowy i skondensowaną margarynę do połączenia i pracuj. Ruszamy się rozwijać. Następnie wycinamy owalne kawałki ciasta w kształcie pączków i pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor przez trzy minuty w tłuszczu o temperaturze 180oC. Użyj ręcznika papierowego, aby wysuszyć go po zdjęciu. 2 Połącz cukier puder, trochę wody i sok z cytryny, aby zrobić lukier. Zarezerwuj trochę do użycia z barwnikiem. Podziel pączki na pół i każdą połówkę napełnij lukrem, śmietaną, dżemem i płatkami. 3 Przygotowanie zajęło 90 minut. koszt jednostkowy: ok. 1,50 zł. 4 Korzyści dietetyczne dla każdej porcji: 7 g białka, 28 g tłuszczu i 68 g węglowodanów to 560 kcal Rewii.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *