Przepis na Pączki z nadzieniem budyniowym

pączki z nadzieniem budyniowym – lista składników:

  • 1 kieliszek rumu
  • 0,5 margaryny
  • 100 g drożdży
  • 2 szkl.mleka
  • 2 jajka
  • 1 kg mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szkl ciepłego mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 l oleju
  • Nadzienie
  • 4 łyżki cukru

pączki z nadzieniem budyniowym Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: chrupiące naleśniki francuskie

Pączki ułożone z puddingiem. Do podwyższenia używamy drożdży, mleka i cukru. Zostaw, aby wstać. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aby przygotować budyń, a następnie pozwól mu ostygnąć, czekając. Ciepłe mleko, płynną margarynę, jajka i żółtka należy wymieszać w misce. Mieszany. Należy dodać rum i drożdże drożdżowe. Po manipulowaniu mieszanką pozwól jej wzrosnąć. Po wyrośnięciu z ciasta uformuj okrągłe kulki i odczekaj 10 minut, aż trochę urosną. Pączki smażymy na oleju w garnku. Po podsmażeniu pączków kroimy je na pół i nadziewamy strukturą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *