Przepis na Pączki z piekarnika

Wiadomo że najlepsze pączki są smażone w tłuszczu, jednak są osoby, które ich jeść nie mogą. Więc powstał przepis na wersję odchudzoną z piekarnika. Są pyszne, puszyste i delikatne. Można nadziać ulubioną konfiturą, ja zrobiłam ,,oponki” moje dzieci takie najbardziej lubią 🙂

pączki z piekarnika – składniki:

  • twarda marmolada
  • 2/3 szklanki mleka
  • 4 łyżki oleju
  • 0,5 opakowania cukru waniliowego
  • kolorowa posypka
  • 2,3 łyżki ciepłego mleka
  • 4 łyżki cukru
  • Ciasto:
  • cukier puder
  • gorąca woda
  • Zaczyn:4 dag świeżych drożdży
  • 4 szklanki mąki
  • 4-5 łyżek jogurtu greckiego lub śmietany
  • 2 jajka
  • sok z cytryny
  • Lukier:
  • łyżka cukru i mąki

pączki z piekarnika Jak przygotować

Zobacz również: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *