Przepis na Pączki z serem

pączki z serem – składniki:

  • 2 żółtka
  • pszenna
  • drożdże
  • cukier puder 1 szklanka
  • pszenna
  • serek naturalny 350 g( można takie opakowanie kupić w pojemniczku)
  • mąka
  • masło
  • cukier 1 łyżka
  • spirytus 1 .1/2 łyżki
  • sok z 1 cytryny
  • wiórka cytrynowe i truskawkowe
  • mąka
  • mleko
  • 2 jajka

pączki z serem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Pączki z serem przepis: Mąkę przesiałam nad wyciętym w misce otworem. Drożdże i cukier zmieszałam z podgrzanym mlekiem przed wlaniem go do studzienki na mąkę. Delikatnie mieszałam łyżką w zawiesinę. Aby rozwinąć aranżację, przykryłam ją tkaniną na piętnaście minut. Po 15 minutach dodałam białka. Użyłem cheddara prosto z paczki. Po dodaniu stopionego letniego masła zagniatam ciasto. Przykryłem je miseczką na sześćdziesiąt minut. Ponownie manipulowałem ciastem po godzinie i uformowałem kulki, które nieco wyrównałem ręką. Pozwalam im dalej się rozwijać. W momencie, gdy olej był przygotowany, podsmażyłam pączki z dwóch stron, aż były cudowną genialną odmianą. Przenieś na metalową podstawkę, aby pozbyć się tłuszczu po smażeniu. Lukier: Zmieliłam cukier i dodałam sok z cytryny. Schłodzone pączki wykończyłam lukrem oraz (z czekolady) wiórkami truskawkowymi i cytrynowymi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *