Przepis na Pieczone pączki twarogowe

Składniki na pieczone pączki twarogowe:

  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżki cukru/ksylitolu
  • dowolne nadzienie
  • Ponadto:
  • 1 jajko
  • 250 g twarogu (najlepiej tłustego)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

pieczone pączki twarogowe Jak zrobić:

Zobacz również: inny przepis

Pączki zapiekane z twarogiem Masa powinna być sfatygowana; staraj się nie dodawać dodatkowej mąki. Przed zmiksowaniem twarogu, cukru i ksylitolu w blenderze należy go ugotować widelcem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu. Używając rąk, skonsoliduj wszystko w jednolitą masę. Nie dodawaj więcej mąki, ponieważ pączki będą zbyt twarde, ale ciasto będzie lepkie.)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *