Przepis na Puchate pączki z marmoladą różaną

Wiecie, że pączki w tłusty czwartek nie tuczą? 🙂 Możecie więc ich zjeść przynajmniej ze trzy!

pączki z marmoladą różaną – składniki:

  • 30 g świeżych drożdży
  • 3 żółtka
  • marmolada
  • 550 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka spirytusu lub czystej wódki
  • 120 g masła, roztopionego
  • 200 ml mleka

pączki z marmoladą różaną Przygotowanie

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Rozgnieć drożdże w filiżance, dodaj cukier i ciepłe mleko, odstaw na dziesięć minut do wyrośnięcia przed podaniem. W większej misce połącz wódkę, wyrośniętą mąkę, przefiltrowaną mąkę, rozpuszczoną pastę do smarowania i przefiltrowaną mąkę. W innej misce skonsoliduj żółtka i ogólnie ucieraj je razem. Przykryć materiałem i odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce. 2 Pięćdziesiąt zmartwychwstałych pałkarzy zostaje rozdzielonych. Należy je czule przeprowadzać na około 1,2-2 cm. Po wyjęciu kółek szklanką odczekaj około dziesięciu minut, aż mieszanina lekko się podniesie. Jeśli nie masz termometru, rozgrzej olej na patelni, aż osiągnie temperaturę 175°C, a następnie dodaj kawałek trzepaczki i zmniejsz gaz do średniego. Byłoby wspaniale, gdyby po około trzech sekundach uniósł się cudownie i otoczył wspaniałą krawędzią; Jeśli nie, wnętrze będzie surowe z powodu ekstremalnej temperatury. Gracz pozostanie w bazie przez niewytłumaczalnie długi czas, jeśli nie wzniesie się ona do najwyższego punktu oleju; olej będzie przez ten czas niepotrzebnie zimny. Smażyć z dwóch stron, aż będzie super. Po ostygnięciu delikatnie oprószamy marmoladą i cukrem pudrem i układamy na papierowym ręczniku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *