Przepis na Puszyste gofry z musem jabłkowym

puszyste gofry – składniki:

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Na mus: 4-5 słodkich jabłek
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki oleju lub rozpuszczonej margaryny
  • 1 3/4 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • Na gofry: 2 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

puszyste gofry Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Wafle: Użyj blendera lub trzepaczki, aby połączyć wszystkie składniki tych płatków wafli z purée owocowym. Do ciasta można dodać pół pęczka cukru waniliowego. Przed rozgrzaniem gofrownicy posmaruj ją margaryną. Używając łyżki, wlej odtwarzacz na każdy wafelek i zintensyfikuj, aż będzie genialny. Suflet jabłkowy: Umyj, obierz i zetrzyj jabłka za pomocą dużej tarki kratowej. Wlej sok z cytryny na zmielone jabłka w garnku, aby zapobiec ich zaciemnieniu. Dodaj cukier podczas gotowania, aż utworzy się mus. Przed podaniem upieczonych gofrów posmaruj je musem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *