Przepis na Walentynkowe muffinki z malinami i białą czekoladą

walentynkowe muffinki – składniki:

  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 tabliczka białej
  • ok. 3/4 szkl. cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • papierowe papilotki do muffinek
  • czekolady
  • 1 szkl. kefiru (temperatura pokojowa)
  • pszennej
  • 1/2 tabliczki białej
  • 2 i 1/4 szkl. mąki
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • maliny
  • czekolady
  • 1 szkl. malin
  • szczypta soli

walentynkowe muffinki Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

Muffiny udekorowane białą czekoladą i malinami na Walentynki Zmiksuj maliny z przygotowanym ciastem. Wymieszaj olej, jajka i kefir w innej misce. Dodaj cukry, sól, sodę oczyszczoną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia do następnej miski. Dodajemy również drobno posiekaną białą czekoladę. Wszystko dokładnie zmiksuj. Łączenie mocowań na mokro i na sucho. Dołącz maliny Całkowicie zjednocz się jako jedno.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *