Przepis na wegańska MARCHEWKOWA owsianka z imbirem, cynamonem i masłem orzechowym

Wegańska, bardzo kremowa i rozgrzewająca owsianka z imbirem i cynamonem oraz bananem, brzoskwinią i masłem orzechowym. Lekka, idealna na śniadanie lub podwieczorek.

Składniki na owsianka z imbirem:

  • 1 banan
  • 30 g płatków owsianych
  • łyżeczka cynamonu
  • 2 młode marchewki
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 brzoskwinia

owsianka z imbirem Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: babeczki z masą budyniową i owocami

1. 1) Zmiel marchewki na dużej tarce 2. 2) W garnku lub na patelni wymieszaj płatki owsiane, cynamon, imbir i dwie trzecie startej marchwi z wodą w proporcji 2:1. Gotuj płatki owsiane, aż się zeszklą. Od tego momentu zmniejsz intensywność i mieszaj, aż mieszanka osiągnie bogatą, gęstą konsystencję. 3) Połącz płatki owsiane, pokrojonego banana, pokrojoną brzoskwinię i pozostałą zmieloną marchewkę w misce. Na wierzch wylać masło orzechowe.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *