Przepis na Wielkanocne babeczki orzechowe w kształcie jajek

Składniki na wielkanocne babeczki:

  • jajko
  • cukier puder do posypania jajeczek
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • mleko
  • mąka
  • tłuszcz do formy
  • cukier – 3 łyżki
  • masło
  • orzechy
  • włoskie
  • DODATKOWO:

wielkanocne babeczki Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Babeczki z orzeszkami ziemnymi w kształcie jajek: W misce wymieszać cukier, mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy. Następnie wymieszać z mokrymi dodatkami. Napełnij mieszanką natłuszczony jajeczny pojemnik o wymiarach 35 x 26 x 3 cm, umieść go na kuchence i podgrzewaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp jajka cukrem pudrem i udekoruj według uznania.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *