Przepis na Wiosenne babeczki

Same babeczki marchewkowe bardzo szybko się robi, w zasadzie wystarczy tylko wszystko wymieszać trzepaczką rózgową, natomiast do dekoracji użyłam tylek rosyjskich i powstały takie śliczne wiosenne tulipany. Przyciągają oko oraz dużych i małych łasuchów myślę, że każdy chętnie sięgnie chociaż po jedną taką babeczkę. Babeczki będą się również super prezentowały na wielkanocnym stole, lub w koszyczku ze święconką. Idealna słodka propozycja na zbliżającą się dużymi krokami wiosnę i Wielkanoc.

wiosenne babeczki – lista składników:

  • 75 ml mleka 3,2 %
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem z mlekiem w proszku
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 3 jajka
  • 2 szkl. startej marchewki na małych oczkach tarki
  • 75 g drobnego cukru
  • 300 g miękkiego masła
  • Dodatkowo
  • 0,5 szkl. oleju
  • 1 szczypta soli
  • 135 g mleka w proszku
  • Babeczki
  • barwniki spożywcze
  • 1,5 szkl. mąki pszennej tortowej
  • 1 szkl. cukru trzcinowego
  • 1 garść posiekanych orzechów włoskich i suszonej żurawiny – opcjonalnie

wiosenne babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *